Voorwaarden huurwoningen

Om in aanmerking te kunnen komen voor een huurwoning via Rdam Makelaars, dient u zich eerst kosteloos te registreren op onze website als woningzoekende. Alvorens u te kunnen registreren dient u eerst deze voorwaarden / werkwijze aandachtig door te nemen.

Registreren heeft alleen zin als u beschikt over voldoende vast en aantoonbaar inkomen.

Via de registratie komt u geheel kosteloos gedurende 3 maanden in ons computerbestand te staan waarin Rdam Makelaars op zoek gaat naar passende woonruimte voor u. Vanzelfsprekend gaat Rdam Makelaars discreet om met uw persoonlijke gegevens. Zodra wij een woning voor u hebben gevonden nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging.

Als u in aanmerking wilt komen voor de betreffende woning dient u gegevens te overleggen betreffende inkomen en legitimatie. Dit kunnen zijn:

 • Kopie paspoort of ander geldig legitimatiebewijs
 • Kopie laatste drie maanden loonstrook
 • Recente werkgeversverklaring
 • Recente verhuurders- of hypotheekverklaring van de huidige woonsituatie.
 • Indien u zelfstandig ondernemer bent of student gaat het aanleveren van de diversen gegevens altijd in overleg met Rdam Makelaars.
  (Door een wijziging in de privacywetgeving mag er op de meegestuurde documenten geen pasfoto en burgerservicenummer zichtbaar zijn)

Indien er een huurovereenkomst tot stand komt zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • De huurovereenkomst wordt aangegaan voor minimaal één jaar.
 • Indien u nu woonachtig bent in een huurwoning of als u een kamer huurt dient u een schriftelijke verklaring van uw huidige verhuurder te overleggen, welke aantoont dat u geen huurachterstand heeft en altijd een correct betalingsgedrag heeft vertoond.

Bij ondertekening van een huurovereenkomst bent u de volgende kosten verschuldigd:

 • Één maand huur
 • Een waarborgsom ter grootte van één of twee maanden huur.

Rdam Makelaars treedt alleen maar op als tussenpersoon voor de verhuur van de woning. Na ondertekening van de huurovereenkomst heeft u een direct contact met de verhuurder of beheerder voor alle zaken die uit de huurovereenkomst voortvloeien.

Nadrukkelijk moet worden vermeld dat de inschrijving GEEN garantie geeft voor het verkrijgen van een woning. Rdam Makelaars behoudt zich het recht ten alle tijden willekeurig kandidaten uit te kiezen. Dit in verband met de diversen eisen van de verhuurders/eigenaren.

U kunt zich hier inschrijven voor een huurwoning.

Heeft u vragen?

Neem gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag.